HOE WERKT EEN WEBCOLLEGE?Ik krijg vaak van mensen de vraag: “Hoe werkt dat een webcollege?” “Is er dan wel mogelijkheid voor het stellen van vragen en krijg ik wel persoonlijke aandacht?

Ik begrijp dat het voor veel mensen even wennen is, een live webcollege. Je ziet mij en je medecursisten niet persoonlijk. Het volgen van een opleiding via webcollege heeft natuurlijk een aantal voordelen. Je kunt thuis op je eigen plek de les volgen, je hebt geen reistijd en hierdoor is je aanbod aan cursusmogelijkheden een stuk groter. Iets dat zeker in combinatie met werk en gezin ontzettend handig is.

De webcollege’s van Boekhoudopleidingen Balans zijn altijd live. Ondanks dat we elkaar niet face-to-face zien, wil ik de lessen zo persoonlijk mogelijk houden. Ik heb inmiddels veel ervaring met het geven van webcollege’s voor zowel grote als kleine groepen. Voor mijn eigen cursussen houd ik nog steeds een kleine groep aan. Zo krijgt iedere persoon persoonlijke aandacht en is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Uitleg over Zoom

Voor de webcollege’s en webinars maak ik gebruik van Zoom. Zoom is een online tool met videochat, waarin je eveneens je scherm kan delen. Belangrijk is dat het een heel stabiele tool is, de audio is goed en je kunt een sessie opnemen. Ook heeft het een chatfunctie waarin je een-op-een vragen kunt stellen.

Stap voor stap

  • Mail met vergader-ID

    Als je een webinar of webcollege volgt bij Boekhoudopleidingen Balans ontvang je van mij een mail met een zogenoemde vergader-ID. Dit is zogezegd onze virtuele vergaderruimte

  • Installeren Zoom

    Indien je Zoom nog niet geïnstalleerd hebt, dan krijg je vanzelf de melding om de Zoom Cloud Meetings app/programma te downloaden* en te installeren. Zie onderaan deze blog nog verdere uitleg over het downloaden en installeren van Zoom.

  • Join de meeting

    Daarna klik je op de gekregen link of open het programma/app en vul je de Zoom-ID code in en klik je op Join.

Tijdens het webinar of de lessen

Tijdens mijn lessen heb ik mijn camera aanstaan en deel ik mijn scherm. Jullie camera’s en microfoon heb ik uitstaan. Als je een vraag hebt, kun je deze stellen in de chat of ‘je steekt je hand op in de chat’. Dan kan ik jouw microfoon openzetten zodat je de vraag kunt stellen. Op deze manier werken we gestructureerd en ordelijk en kan iedereen het blijven volgen.

Aan het eind van de les is er ook altijd nog tijd voor vragen. En natuurlijk kun je je vragen ook altijd mailen!

Heb je je aangemeld voor een opleiding of webinar dan testen we altijd eerst even of alles werkt. Je stuurt me daarvoor een mailtje en dan plannen we samen een zoom meeting in.

Ik hoop je snel virtueel te zien!

Groet Henny

P.S 1. Er komt een nieuw webinar aan, dit keer gaan we het hebben hoe je de economische levensduur berekent. Houd de website of Facebook in de gaten voor de datum en aanmelden.

P.S. 2 Lees hieronder meer informatie over het installeren van Zoom

*Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app/programma
Ter voorbereiding van de bijeenkomst moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet
je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Kies zelf het apparaat wat je het prettigst
vindt. Er is ook een app voor smartphones, maar uit ervaring weet ik dat het volgen van de lessen via een PC of laptop het beste werkt.

Afhankelijk van je apparaat gaat de installatie als volgt:

Windows of Linux Computer:

Ga naar de download pagina van Zoom:  https://zoom.us/download
1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke
downloads)
2. Installeer het op je computer.

Android telefoon of tablet:
Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

iOS, iPhone of iPad:
Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer
deze.

LAAT JOUW REACTIE HIERONDER ACHTER:

BLOGOVERZICHT

Hoelang moet je een administratie bewaren?

Hoe werkt een webcollege?

Hoe wordt het examen nagekeken?

OVER HENNY

Henny Krom

Henny Krom

Eigenaar, trainer en auteur

Henny is een onderwijsvrouw pur sang. Ze heeft veel ervaring met lesgeven aan volwassenen. Ze hecht aan structuur en goede uitleg. Ze gebruikt haar eigen geschreven studieboeken, die inmiddels ook door andere grote opleiders (LOI, NCOI) gebruikt worden. Omdat Henny ook veel kennis heeft van de examens, gaan cursisten altijd goed voorbereid naar het examen en behalen daar prima resultaten!