MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE (MBA)

speciaal voor financieel en/of administratief medewerkers die de stap wil zetten naar een leidinggevende functie in de administratieve sector.

Het MBA-diploma is een stap naar interessante functies op financieel administratief terrein. Met MBA kun je zelfstandig een administratie verzorgen of een leidinggevende functie vervullen op een afdeling administratie,

De opleiding MBA Moderne Bedrijfsadministratie bestaat uit 4 modulen:

 • bedrijfsadministratie
 • kostencalculatie
 • financiering
 • belastingwetgeving

De volgorde van de modulen kun je zelf bepalen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

 • Werk jij op een financiële of administratieve afdeling en wil jij je verder ontwikkelen en een volgende stap zetten in je carrière?
 • Werk je als administratief medewerker en wil je naar een leidinggevende functie?
 • Heb jij behoefte aan nog meer kennis op het gebied van financiën en boekhouding?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen nieuwe kennis kunnen toepassen?

Dan is dit de juiste opleiding voor jou!

OMSCHRIJVING OPLEIDING

Modulen
De opleiding bestaat uit de volgende modulen:

 • Bedrijfsadministratie
  Je leert zelfstandig boekingen en berekeningen maken met betrekking tot inkopen, verkopen, permanence, bv, kostenplaatsenmethode en leasing zodat je als bedrijfsadministrateur het management van de organisatie duidelijk kan informeren.
 • Kostencalculatie
  Je leert berekeningen te maken op het gebied van kostenbudgettering, kostenbewaking en optimaliseringsvraagstukken.
 • Financiering
  In deze module komen de vermogensbehoefte van een onderneming en de investeringsselectie aan bod. Maar ook de verschillende vormen van eigen en vreemd vermogen en het beoordelen van jaarrekeningen.
 • Belastingwetgeving
  In deze module worden de belangrijkste wetten en plichten van in Nederland gevestigde ondernemers behandeld zoals de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting. Wet op de inkomstenbelasting en Wet op de omzetbelasting.

Heb ik een vooropleiding of specifieke werkervaring nodig?
Voor deze opleiding is een vooropleiding op het niveau van MBO 4 gewenst. De opleiding wordt gegeven op  niveau 5. Het is altijd mogelijk om in een kennismakingsgesprek met Henny te inventariseren welke opleiding het beste bij jouw situatie past.

Wat is de gemiddelde studiebelasting per week?
De gemiddelde studiebelasting naast het volgen van de lessen is minimaal 6 uur per week.

Hoe wordt de opleiding gegeven?
In de vorm van individuele online lessen

Wanneer kan ik starten?
Elke dag mogelijk

Wat zijn de kosten?
Studiemateriaal € 107 per module + € 50 extra bij MBA belastingwetgeving. Examentraining € 19,50 per module.

Lessen € 72 per klokuur, btw vrijgesteld i.v.m. registratie CRKBO.

Kan ik examen doen?
Voor MBA kun je online examen doen bij de Nederlandse  Associatie voor Examinering, op diverse plaatsen in Nederland. De aanmelding voor een examen verzorg (en betaal) je zelf.

WAT ZEGGEN DE CURSISTEN

Boekhoudopleidingen Balans is een zeer fijn opleidingsinstituut. Er wordt goed en aandachtig lesgegeven. Duidelijke uitleg, ik ben zeer tevreden.

Ik ben zeer tevreden hoe Henny contact houdt met haar cursisten. Als ik haar een e-mail stuur heb ik meestal binnen 24 uur een reactie. Ook haar uitleg van de lesstof vind ik zeer fijn.

Heb eerst ergens anders lessen gevolgd voor dit vak maar helaas gezakt. Nu Henny alles anders (en voor mij beter) uitlegt vallen de kwartjes! Ik ga met meer vertrouwen naar het examen.

Met een diploma MBA zet je de stap naar een leidinggevende functie op een administratieve afdeling.

HOE NU VERDER?

Is dit de opleiding die bij jou past?

Vul dan het contactformulier in.

OVER HENNY

Henny is een onderwijsvrouw pur sang. Ze heeft veel ervaring met lesgeven aan volwassenen. Ze hecht aan structuur en goede uitleg. Ze gebruikt haar eigen geschreven studieboeken, die inmiddels ook door andere grote opleiders (LOI, NCOI) gebruikt worden. Omdat Henny ook veel kennis heeft van de examens, gaan cursisten altijd goed voorbereid naar het examen en behalen daar prima resultaten!