Privacyverklaring

Boekhoudopleidingen Balans, gevestigd aan de Merwedestraat 1A, 1823 VK Alkmaar, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Merwedestraat 1A
1823 VK Alkmaar
0725156521
Info@boekhoudopleiding.nl

Henny Krom is de Functionaris Gegevensbescherming van Boekhoudopleidingen Balans. Zij is te bereiken via Info@boekhoudopleiding.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Boekhoudopleidingen Balans verwerkt de persoonsgegevens die op onze site achter gelaten kunnen worden vertrouwelijk. Het betreft de volgende gegevens:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres
  • gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • persoonlijke informatie die u vrijwillig deelt in een reactie op een blogartikel, via het contactformulier of een ander formulier

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@boekhoudopleiding.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Hoe komt Boekhoudopleidingen Balans aan uw persoonsgegevens
De persoonsgegevens die Boekhoudopleidingen Balans verwerkt worden door u zelf verstrekt middels bijvoorbeeld het invullen van een formulier (voor het aanvragen van een informatie, bij bijwonen van een webinar, door de inschrijving op de nieuwsbrief, door gebruik van het contact formulier) op de website of doordat u gebruik maakt van de diensten van Boekhoudopleidingen Balans.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Boekhoudopleidingen Balans verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 Doeleinden

  • zodat u gebruik kunt maken van alle functies op de website
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
  • om te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (en elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om het gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op uw voorkeuren
  • Het afhandelen van uw betaling;
  • Boekhoudopleidingen Balans verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toeverplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
Boekhoudopleidingen Balans neemt besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Boekhoudopleidingen Balans) tussen zit. Boekhoudopleidingen Balans gebruikt een email automation programma (Mailblue).

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Zolang u ingeschreven staat voor de nieuwsbrief bewaart Boekhoudopleidingen Balans uw gegevens. Mocht u zich uitschrijven dan worden uw gegevens binnen één maand automatisch verwijderd. Als u een dienst bij Boekhoudopleidingen Balans hebt afgenomen bewaren wij uw gegevens 7 jaar vanwege de fiscale bewaarplicht.

Delen van persoonsgegevens met derden
Boekhoudopleidingen Balans verstrekt gegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met de volgende derden deelt Boekhoudopleidingen Balans gegevens:

  1. facturatieprogramma – gebruikt bedrijfs- en/of persoonsgegevens benodigd voor het opmaken van offertes en facturen.
  2. Post.nl en Uitgevering Convoy ontvangen na inschrijving voor een opleiding uw adresgegevens voor het verzenden van het cursusmateriaal
  3. Partij voor hosting van de website en e-mail – Zij zorgen dat de website goed functioneert, Boekhoudopleidingen Balans goed bereikbaar is per mail en dat de beveiliging hieromtrent in orde is. De gegevens zijn geanonimiseerd zichtbaar.
  4. E-mail automation programma – Voor de verwerking van inschrijving nieuwsbrief, aanmelden diensten, aanvraag e-book/ checklist. Hiervoor heeft het programma uw voornaam, achternaam en e-mailadres nodig. Telefoonnummer is alleen nodig bij het aanvragen van een dienst of voor een contactverzoek.
  5. Virtual Assistant – assisteert Boekhoudopleidingen Balans o.a. met verwerking van gegevens welke nodig zijn voor uw aanmelding, inschrijving of afhandeling vragen.
  6. Facebook Custom Audiences – Boekhoudopleidingen Balans deelt gegevens die verkregen zijn via website of verkoop met Facebook om gericht gesponsorde berichten te kunnen weergeven die aansluiten op uw interesses. Meer informatie over het privacy beleid van Facebook vindt u hier.
  7. Google Analytics (zie verderop voor toelichting.)

Cookies
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website van Boekhoudopleidingen Balans wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kan Boekhoudopleidingen Balans hiermee de website en eventuele advertenties te optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. De cookies die Boekhoudopleidingen Balans gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Daarnaast worden de cookies ingezet om advertentie campagnes verder te optimaliseren. Wij gebruiken de volgende soorten cookies op onze website:

Functionele of technische cookies
Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die uw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies:
om inzage te krijgen in het bezoek aan onze website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen maakt Boekhoudopleidingen Balans gebruik van de dienst Analytics van het bedrijf Google. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van bezoekers van onze website. We kunnen niet zien wie onze websites bezoekt of vanaf welke pc het bezoek plaatsvindt. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Boekhoudopleidingen Balans heeft hier geen invloed op. Boekhoudopleidingen Balans heeft Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Googlediensten. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de ‘Privacy Shield principles’ en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens Lees hier over het privacy beleid van Google en over het specifieke privacy beleid van Google Analytics.

Marketing of tracking cookies
Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden uw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

  • Mailblue
    Boekhoudopleidingen Balans gebruikt Mailblue voor het versturen van e-mails. Als u bijvoorbeeld een e-book aanvraagt of informatie aanvraagt, komen uw gegevens terecht bij deze externe partij.
    Mailblue houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Ook wordt gewerkt met zogeheten tags, bijv. ‘heeft webinar x gevolgd’. Daardoor is het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.
  • Social media
    De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers boekhoudopleiding.nl bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht. Voor meer informatie over wat Facebook met opgeslagen data doet, verwijzen we naar de privacyverklaring van Facebook. Boekhoudopleidingen Balans heeft Facebook geen toestemming gegeven om de verkregen informatie te gebruiken voor anderen.

    U kunt eenvoudig berichten van boekhoudopleiding.nl delen. Social share buttons werken met cookies. Wilt u weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy policy van Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+ | Instagram

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kunt u zelf doen door een email te zenden naar de functionaris gegevensbescherming. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@boekhoudopleiding.nl.

Boekhoudopleidingen Balans zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Boekhoudopleidingen Balans wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteitpersoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Boekhoudopleidingen Balans neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met de functionaris gegevensbescherming of via info@boekhoudopleiding.nl

Download de privacyverklaring

augustus 2019